Uusi hallitus logoksen äärellä

Teksti: hallituksen puheenjohtaja Esko Salmi

Sopivasti vaihtuvuutta ja samalla riittävästi kokemusta yhdistyksen hallituksesta. Näin voitaneen kuvailla tämän vuoden hallitusta, joka on päässyt työskentelyssään hyvään vauhtiin. Mutta ketkä kaikki kantavatkaan vastuuta ja millaista toimintaa on tulossa?

Vastuisiin valittuja

Suomen logoterapiayhdistyksen vuoden 2024 syyskokouksessa tuli hallitukseen muutoksia vuodelle 2025. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Esko Salmi (2025 – 2026), hallituksen jäseninä jatkavat Margarita Virsu (varapuheenjohtaja), Samuel Mitzman sekä Päivi Veistiö. Uusiksi hallituksen jäseniksi vuosille 2025 – 2026 valittiin Tiina Iso-Aho ja Ari Salminen. Varajäsenenä jatkaa Suvimaria Saarenpää (yhdistyksen sihteeri) ja uudeksi varajäseneksi valittiin Juha Leskinen, joka toimii myös yhdistyksen uutena rahastonhoitajana ja jäsensihteerinä.

Hallituksessa on kaikista Suomen eri logoterapian koulutusorganisaatioista valmistuneita logoterapeutteja ja -ohjaajia. Hallituksen jäsenet asuvat eri puolilla Suomea Helsingistä Ouluun, Poriin ja Kouvolaan rajoittuvalla alueella.

Yhdistyksen toiminnantarkastajana jatkaa Arja Vainio ja varatoiminnantarkastajaksi valittiin Iina Åman.

Kaksi uutta jaostoa

Syyskokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma, jossa ehdotettiin, että hallitus perustaa kaksi jaostoa, koulutusjaoston ja viestintäjaoston. Toimintasuunnitelmassa todetaan: ”Viestintäjaosto vahvistaa ja tukee hallituksen tehtävää yhdistyksen viestinnässä. Koulutusjaosto vahvistaa jäsenten ammatillista identiteettiä ja omaa osaamista sekä esimerkiksi oman ammatinharjoittamisen ja vastaanottotoiminnan markkinointiosaamista.”

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa viestintäjaostoon valittiin Jenni Tiittanen Anne Laukkanen sekä hallituksen edustajina Päivi Veistiö ja Tiina Isoaho. Tarvittaessa jaosto hyödyntää asiantuntijajäsenenä Timo Purjoa ja/tai Iina Åmania.

Koulutusjaostoon valittiin: Iina Åman ja Mirja Erlund sekä hallituksen edustajina Esko Salmi ja Margarita Virsu. Myöhemmin ryhmä täydentyi Ari Salmisella.

Fikkarin toimittamisen taustavoimana toimii neuvottelukunta, jonka jäseniä kuluvana vuonna ovat Pirjo Möller, Timo Purjo, Laura Lempivuori, Mia Salo, Iina Åman, Margarita Virsu ja Esko Salmi.

Hallitus on kokoontunut jo viisi kertaa ja tämän lisäksi pidettiin tammikuun lopulla hallitusten vaihtokokous. Myös jaostot ovat saaneet oman toimintansa hyvin käyntiin. Hallituksen kokouksista yksi on pidetty
livekokouksena 1.3. Sastamalassa.

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 27.4. illalla Zoomin välityksellä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat eli käytiin läpi toimintakertomus ja tilinpäätös sekä kuultiin toiminnantarkastajan lausunto. Mirja Erlundin johtamassa kokouksessa myönnettiin hallitukselle tili- ja vastuuvapaus. Kokouksen jälkeen käytiin vielä vapaamuotoista keskustelua todella hyvähenkisessä, rakentavassa ja luottamusta viestivässä hengessä.

Työskentelyn tuloksia

Yhdistyksen toiminta on näkyvintä Facebookissa ja Instagramissa, missä uusia päivityksiä on luettavissa pari kolme kertaa viikossa. Kannattaa ottaa seurantaan. Haaveissa on myös saada www-sivuille uusia päivityksiä. Aika näyttää.
10.4. parinkymmenen hengen voimin pidettiin työpaja otsikolla ”logoterapian tunnettuuden lisääminen”. Anna Ståhle fasilitoi iltaa ammattimaisella otteella. Ideoita ja ajatuksia sinkoili ilmassa ja niiden työstämistä jatketaan koulutusjaostossa.

Olennaista työtä logoterapian tunnettuuden lisäämiseksi tekevät Logoskahvilat Oulussa, Kempeleessä, Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Kaikki nämä ovat kevään aikana kokoontuneet muutamia kertoja tehden näin logoterapian ajatuksia tutuiksi kymmenille ihmisille eri puolilla Suomea.

Mitä on tulossa?

Kuluvana vuonna yhdistys järjestää neljä webinaaria, joista ensimmäinen on lauantaina 24.5. Aiheena on Kohtaamisia kuoleman kanssa. Aihetta avaa pitkän työuran saattohoidon parissa tehnyt Miia Salonen. Syksylle on suunniteltu kaksi webinaaria sekä joulun alla vielä yksi.
Loppukesälle on suunnitelmissa LogoArt-tapahtuma Seinäjoella. Tästä on lehden takasivulta ilmoitus. Marraskuulle on suunnitteilla logoterapeuttinen retriitti, joka on kirjoitushetkellä suunnitteluvaiheessa, mutta perästä kuuluu tästäkin asiasta.

Hallitus on suunnitellut tuovansa logoterapiaa esille maailman mielenterveyspäivänä 10.10. erityisesti sosiaalisessa mediassa. Viestintäjaosto vie suunnittelua eteenpäin.

Koulutusjaoston tavoitteena on tuoda jäsenille tarjolle tulevana syksynä valmennusta jäsenten ammatillisen identiteetin vahvistamiseen ja mahdollisen vastaanottotoiminnan aloittamiseen ja vahvistamiseen.

Hallitus on päässyt toiminnan suunnittelussa hyvään vauhtiin, ja toteutuksia alkaa hiljalleen näkyä. Samalla muistakaamme, että yhdistyksen toiminta on meille kaikille vapaaehtoista. Usein mielessä liikkuu paljon enemmän kuin mihin on rahkeita. Muistakaamme kaikki myös omalla kohdallamme elämysarvot ja niiden tuoma hyvä olo.